DEELNEMERS

Koppeltijdrit Dames & Heren

In 2019 hebben we de koppeltijdrit in ons programma geïntroduceerd. Het werd een groot succes. Toen reden de heren professionals 2 ronden om de snelste tijd. Dit jaar gaan we het anders doen. En wel door koppels te maken van een heren en een dames professional. Een mixed race dus met de beste toprenners/sters!

Kortom, een spektakel voor het publiek en een afwisselend programma voor de renners. Daarbij komt dat de renners/sters goed te zien zijn voor het publiek. Het is immers niet een groot peloton dat voorbij flitst.

Dames

Het dameswielrennen zit de laatste jaren onmiskenbaar in de lift. En terecht! Dameswedstrijden kennen zonder uitzondering een spannend koersverloop, ook tijdens de Abalco Draai van de Kaai. Als organisatie van het wielerspektakel weten we al ruim 10 jaar dat een dames criterium onderdeel van ons programma moet zijn. Zoals onze bezoekers van ons gewend zijn, zal het deelneemstersveld ook dit jaar van topniveau zijn met verschillende Nederlandse en buitenlandse toprensters.

Heren

Tijdens het avondprogramma gaan de mannen professionals de strijd aan in een wedstrijd over 70 km met start en finish op de altijd drukke Kade. Hierin zullen ongeveer 40 Toprenners aan de start verschijnen, waarbij de toppers uit de Tour de France niet zullen ontbreken.

Een spannende afsluiter van een mooie wielerdag!

Dikke Banden Race

Waar bij de Nieuwelingen al serieus gekoerst wordt ,begint het voor de deelnemers aan de Dikke Banden Race onderaan de ladder. Deze wedstrijd is meer voor velen meedoen en ervaren wat het is om in een grote ambiance de sfeer te proeven van het meedoen aan een wedstrijd. Het geeft altijd weer plezier om de jeugd lachend te zien finishen en de ouders ,opa’s en oma’s vol trots hun klein(kinderen) aan te zien moedigen.

Nieuwelingen

De Nieuwelingen zetten hun eerste stap richting het professionele wielrennen. Wij als organisatie bieden deze categorie dan ook de kans om bij ons deel te nemen aan onze wedstrijd. Vele grote namen en winnaars hebben de Draai van de Kaai als nieuweling gereden en zijn er trots op dat ze aan zo’n evenement deel hebben mogen nemen. Het is altijd een herinnering in hun carrière. Met een gerichte campagne zorgen we voor een sterke nationale bezetting van het peloton. Deze categorie nodigt uit om tijdig naar de Kade te komen, omdat er met open vizier gekoerst wordt!

Amateurs, Belofte & Elite, Profs-B

De renners van deze categorie hebben nog geen proflicentie, maar streven er wel naar die te verkrijgen. De renners leveren altijd volop strijd en vliegen er vanaf de start volop in om zich in de picture te rijden bij de grote ploegen en om een eervolle klassering op hun erelijst te kunnen zetten. Omdat de Draai van de Kaai al 42 jaar een begrip is in Nederland draag je een overwinning in Roosendaal altijd mee. Sterker nog: het kan een springplank zijn naar een mooie Profcarrière. Beroepsrenners met indrukwekkende carrières gingen hen voor!