DIKKE BANDEN RACE

Dikke Banden Race

De kleinste rennertjes bijten het spits af bij de Abalco Draai van de Kaai!

Speel of fiets jij graag samen met je vriendjes en vriendinnetjes? Lijkt het je leuk om een echte ‘wedstrijd’ te rijden op het parcours van de Draai van de Kaai en daarna op het grote podium te stralen? Alsof je in de Tour de France rijdt? 

Vind je het leuk om je favoriete renner of renster van dichtbij te zien of misschien zelfs samen op de foto te gaan? En… vind je het ook leuk wanneer je ouders, broertjes of zusjes naar De Abalco Draai van de Kaai komen om jou aan te moedigen?

Dan hebben we voor jou een leuke wedstrijd in petto!

Loopfietsenrace (2 t/m 4 jaar)

Dikke banden Race (5 t/m 12 jaar)

Overige informatie

Inschrijven kan ook de dag zelf bij Biljartcentrum de Distel aan de Kade. Heb je jezelf (of je kind) al ingeschreven, meld je dan bij Biljartcentrum de Distel.

 Let op! Het dragen van een helm is verplicht. Deze kun je lenen bij de stand. Hier kunnen ook de shirts en helmpjes worden afgehaald. Na afloop van de Loopfietsenwedstrijd kunnen hier ook de geleende helmpjes weer ingeleverd worden. 

De huldiging van alle deelnemertjes vindt plaats op het grote podium van de Draai van de Kaai. Hier ontvang je ook een medaille en een attentie.

Bike Fun Area

Na afloop van de Dikke Banden Race kunnen alle kinderen met hun ouders, broers en zusjes naar de Bike Fun Area. Daar vindt de voorronde plaats van het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking 2024 en kunnen de kinderen zich met allerlei Fun Bikes gratis vermaken.

Wie kan er het aller langzaamst fietsen? Om dat uit te maken organiseert Cycle Fun Productions voor de 8e keer het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking. Op maandag 29 juli vindt een voorronde plaats in Roosendaal, tijdens de Abalco Draai van de Kaai.

 Het lijkt makkelijk, heel lang doen over een parcours van 11 meter. Maar zonder de lijnen te raken en je voeten aan de grond te zetten, is veel concentratie nodig, balans en fietstechniek. Een enigszins geoefende slowbiker doet een minuut over die elf meter, maar het wereldrecord staat op meer dan drie uur! Saai is zo’n wedstrijd dan ook niet, het is juist een spektakel. Een enthousiaste speaker zweept de deelnemers op en er is een muzikant die de race al improviserend muzikaal begeleid.

 Het NK Slowbiking is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers, Want iedereen mag meedoen aan de voorronden.