De Tristar Draai van de Kaai

legt dit jaar de lat hoog!

De Tristar Draai van de Kaai legt dit jaar de lat hoog!

De Draai van de Kaai met dit jaar als hoofdsponsor Tristar, die dit jaar voor de 41e keer georganiseerd  wordt op maandag 1 augustus heeft de lat hoog gelegd.

De Tristar Draai van de Kaai heeft de ambitie om als eerste criterium in Europa 2 gele trui winnaars ( De winnaar van de heren en de winnares van de dames Tour de France) naar Roosendaal te halen. Wie dat zijn weten we pas als de laatste meters in Parijs afgelegd zijn. Spannender zal het worden om de winnares van de dames Tour de France op tijd naar Roosendaal te halen omdat deze eindigt op zondag 31 juli, daags voor De Tristar Draai van de Kaai. 

Nieuw onderdeel op De Tristar Draai van de Kaai is de mixed koppeltijdrit, dit betekent dat er een heren profrenner een koppeltijdrit rijdt met een dames profrenster. Wat is er mooier  om 2 gele trui winnaars in de tijdrit in actie te zien? 

Dat ze de lat hoog leggen om toppers naar Roosendaal te halen bewijst maar dat we Mathieu van de Poel al vast gelegd hebben. Ook  de Nederlands Kampioen van Jumbo Visma, Pascal Eenkhoorn verschijnt aan de start op De Tristar Draai van de Kaai, mede mogelijk gemaakt door Jumbo supermarkten. Meerdere grote namen hopen we tijdens en kort na de Tour de France bekend te kunnen maken.

De dag begint met de NH1816 nieuwelingen wedstrijd op het vernieuwde parcours wat dit jaar weer langs de Frans Halslaan loopt. Vervolgens hebben we de Jumbo Visma ready to race dikke banden wedstrijd gevolgd door de finale van de fixed gear. Daarna komt de Nationale en Internationale damesrenners veld aan de start om de grote Prijs Happy Dog om later met een mannelijke collega de koppeltijdrit te rijden. Als sluitstuk volgt het criterium voor de profs met natuurlijk alle tourhelden.

Als kleine jongen mocht ik altijd met mijn opa mee naar de Draai van de Kaai. Toen in der tijd was Leontine van Moorsel onze favoriet. Wij moesten uiteraard ook elke Draai met haar op de foto. Heel de dag zaten wij langs het parcours wist bij god niet wie ik aanmoedigde maar wat was het een happening. Ik droomde er altijd van om ooit dit evenement groot te kunnen en mogen sponsoren. Als respect naar mijn opa maar zeker ook vanwege het enorm trots zijn op Roosendaal – aldus Paul van den Berg CEO van de TriStar Industries Group.

TriStar Industries is een producent van industriële reinigingsproducten met productielocaties in Nederland en Engeland. De hoofdvestiging is inmiddels sinds 12 december 2012 gevestigd in Roosendaal.

Het bedrijf maakt reinigingsproducten voor de industrie alsmede de voedingsmiddelen industrie en heeft sinds 1 juli 2021 ook haar business to consumer brand Estelle waarbij alles gericht is op geur voor in huis.

Met deze samenwerking gaan we een mooi evenement neerzetten, zo hebben we namelijk voor het eerst in jaren weer een Hoofdsponsor aan ons evenement kunnen koppelen. Uiteraard zijn we hierbij zeer trots dat dit ook nog eens een partner uit Roosendaal is. Dit is daarmee de kers op de taart dat Roosendaalse bedrijven dit jaar weer massaal De Tristar Draai van de Kaai steunen.

Voets Vip Lounge

Al sinds de oprichting van De Draai van de Kaai is Voets Assurantiën vertegenwoordigd als partner. Het bedrijf is gespecialiseerd in financiële diensten zoals verzekeringen en hypotheken, zowel particulier als zakelijk. Met trots is Voets Assurantiën dit jaar als locatie sponsor verbonden aan De Tristar Draai van de Kaai. Dit jaar zijn zij namelijk naamdrager van het VIP dorp, oftewel de Voets VIP Lounge waar er volop ‘’genetwerkt’’ kan worden.

Dit jaar zal de Voets Vip Lounge groter zijn dan voorgaande jaren en zich situeren op het kadeplein, waar je je waant in een heus dorp met een walking dinner verzorgd door Fons Dekkers Catering en live muziek geurende de dag. Ook hebben de VIPS uiteraard weer de kans om de renners te ontmoeten of plaats te nemen in een van de volgauto’s tijdens de koers om alles van dichtbij mee te maken.

Roosendaalse Entertainment acts op een vernieuwd en groter entertainment plein tijdens het Warmdraaien en De Tristar Draai van de Kaai

Dit jaar zullen de artiesten zich gaan opmaken om een knallend feest weg te zetten op een vernieuwd en groter entertainment plein. Dit plein zal zich situeren achter het voormalige EKP gebouw aan de Oostelijke Havendijk. De keuze voor dit plein is dat we bij de vorige editie merkten dat het plein net aan de krappe kant werd, ook zorgen we met de nieuwe locatie dat de omwonenden er minder last van zullen hebben op de zondag tijdens het warmdraaien.

Naast het vernieuwde entertainment plein gesponsord door BUD zijn wij weer zeer blij dat we 2 Roosendaalse Acts tijdens De Tristar Draai van de Kaaihebben kunnen boeken.

4 Strings

4 Strings is opgericht in 2000 door Carlo Resoort (van o.a. The Simarillia) en Jan de Vos (woonachtig in Roosendaal). De groep had succes met hun singles “Day Time” (2000) en “Into the Night” (2001), maar brak pas echt door toen laatste werd voorzien van vocals en het een jaar later onder de naam “Take Me Away (Into the Night)” een wereldwijde hit werd (op spotify meer dan 24 miljoen streams).

Mike Alderson

Mike Alderson is een Nederlandstalige zanger bekend van de nummers ´Alleen Maar Dansen´, ´Zo Graag´ en ´Jij´. Hij weet met zijn performance, verschijning en bekende meezingers van iedere gelegenheid een gezellig feest te maken! Terugblikkend op vorig jaar herinnert Mike zich de hitte nog, maar dat mocht de pret niet drukken: ‘’Met een graad of 36 hebben we er met z’n allen een mooi feestje van weten te maken’’. Het was dus ook ‘’een hele geslaagde editie van De Draai’’, aldus Mike.

Op maandag 1 augustus zal hij in een mooi entertainment programma terecht komen met onder anderen Gerard Joling, Wilbert Pigmans, Django Wagner en René Schuurmans. Om ook dit jaar weer te mogen optreden op De Tristar Draai van de Kaai omschrijft Mike het als ‘’ontzettend gaaf om in mijn eigen geboorteplaats op het grootste, mooiste en leukste evenement van het jaar op te treden!’’.