Wielerprogramma

maandag 31 juli 2023

De 42e Draai!

Op maandag komen de toppers op de Kaai: Nieuwelingen en beroeps dames. Ook de koppeltijdrit en de finalekoers van de beroepsrenners mag je niet missen. Voor de kleintjes hebben we weer een drietal wedstrijden die meetellen voor het talent van Roosendaal.

Nieuwelingen

De Nieuwelingen zijn de eerste stap richting het professionele wielrennen, wij als organisatie bieden deze categorie dan ook de kans om bij ons deel te nemen aan onze wedstrijd. Vele grote namen en winnaars hebben de Draai als nieuweling gereden en zijn trots dat ze aan zo’n evenement deel hebben mogen nemen. Het is altijd een herinnering in hun carrière. Met een gerichte campagne zorgen we voor een sterke nationale bezetting van het peloton. Deze categorie nodigt uit om tijdig naar de Kade te komen omdat er met open vizier gekoerst wordt!

Jumbo Visma Ready2Race dikke banden race

Waar bij de Nieuwelingen al serieus gekoerst wordt ,begint het voor de deelnemers aan de Dikke Banden Race onderaan de ladder. Deze wedstrijd is meer voor velen meedoen en ervaren wat het is om in een grote ambiance de sfeer te proeven van het meedoen aan een wedstrijd. Het geeft altijd weer plezier om de jeugd lachend te zien finishen en de ouders ,opa’s en oma’s vol trots hun klein(kinderen) aan te zien moedigen.

Dit jaar hebben we 3 categorieën in de leeftijd tussen de 7 t/m 12 jaar.

Dames

Het dameswielrennen zit de laatste jaren onmiskenbaar in de lift. En terecht! 

Dameswedstrijden kennen zonder uitzondering een spannend koersverloop, ook tijdens de Draai. Als Draai weten we al ruim 10 jaar dat een dames criterium onderdeel van ons programma moet zijn en dat geldt ook weer voor deze Draai editie van 2023. Zoals onze bezoekers van ons gewend zijn, zal het deelneemstersveld ook dit jaar van topniveau zijn, met verschillende Nederlandse en buitenlandse toprensters.

Heren

In 2019 hebben we de koppeltijdrit in ons programma geplaatst, een groot succes. Tijdens deze wedstrijd reden de heren professionals 2 ronden om de snelste tijd.

Dit jaar gaan we het anders doen. Wij waarderen het dameswielrennen, daar de dames net zo professioneel met hun vak bezig zijn als de heren. We maken nu 16 koppels van een heren en een dames professional van de beste toprenners(sters), een mixed race!

Kortom een spektakel voor het publiek en een afwisselend programma voor de renners. Daarbij komt dat de renners(sters) goed te zien zijn voor het publiek, het is geen groot peloton dat voorbij flitst aan het publiek.

Finale wedstrijd herenprofs

Tijdens het avondprogramma gaan de mannen professionals de strijd aan in een wedstrijd over 70km.

Met start en finish op de altijd drukke Kade. Hierin zullen ongeveer 40 Toprenners aan de start verschijnen, waarbij de Toppers uit de Tour de France niet zullen ontbreken.

Een spannende afsluiter van een mooie wielerdag!

Programma

Coming soon…